Mickes hemsida

 

Hej och välkommen till min hemsida.

Mikael Hardselius heter jag och är född och uppvuxen i en liten pärla till by, som heter Långträsk. Långträsk ligger vackert belägen i östra kanten av Piteå kommun, alldeles vid gränsen till Luleå kommun. Min farfarsfarfarsfarmorsfar var den första nybyggaren i byn. Han hette Mikael Christiersson och kom från Böle 1768 och bosatte sig på östra kanten av sjön Långträsk. Han är stamfader för gårdarna JanJanch, JanAnders, Jankes, Lass och Knabb. 10 år senare kom den andre nybyggaren, Jon Jonsson från Pitholm. Jon Jonsson (som också är min morfarsmormorsfarfarsmorbror) är stamfadern för gårdarna JanJonsch, Jon Eich och Gusta (samt ursprungligen även Engbergs).

Min främsta forskning avser släkt avseende mina anfäder och anmödrar, farfar (Johan Adolf Johansson, Långträsk), farmor (Klara Vilhelmina Ahlqvist, Ersnäs), morfar (Karl Gunnar Marklund, Sjulsmark) och mormor (Frida Ingeborg Lundberg, Korsträsk). I länkarna här till vänster där det finns bl.a. antavla för min släkt och övriga släkter som Jon Jonssons ättlingar och Backmans, som ingift släkt.

Jag har i min forskning främst tittat i kyrkböckerna, födelse-, död-, vigsel- och husförhörsböckerna. Dessutom har jag tittat på vad andra släktforskare har hittat för våra gemensamma släktingar. Det kan förekomma en del olika versioner på nätet, så jag har valt den vanligaste förekommande versionen som källa för mina uppgifter. En del uppgifter (t.ex. för Bureätten) är svåra att bekräfta och grundar sig på antaganden och kanske t.o.m. förhoppningar, men jag har ändå valt att ta med dessa uppgifter, dessa uppgifter får ni ta med en liten nypa salt och i vissa fall en större nypa.

Du får gärna kontakta mig via mail (se Kontakt till vänster) om du har kompletterande uppgifter.

 

Senast uppdaterad 2014-02-08
Besöksräknare